Uniforme alarmering van kracht

Regenboog ondervangt alle vormen van onrust

Een weeralarm als het regent, een spitsalarm voor als het druk is, een terrorismealarm als de dreiging hoger dan ooit is. De burger wordt de laatste maanden overspoeld met een veelheid aan waarschuwingen. Het wordt tijd duidelijkheid te scheppen in het ‘oerwoud van alarmen.’ Met de instelling van de Algemene Alarmerings- en Alerteringhandreiking (AAAH) probeert het Ministerie van Binnenlandse Zaken de burger een richtlijn aan te reiken voor de hoogte van de nationale waakzaamheid. Het stelsel wordt het eerste uniforme alarmeringsstelsel, in de vorm van een regenboogwaaier.

Het laagste niveau van algehele dreiging, lichtroze, is van toepassing op situaties waarin zakkenrollers op stations actief zijn, er een lichte kans op motregen bestaat of de Aldi een dubbeltjesdag organiseert. In het midden zijn de mindere gevaren gegroepeerd. Zo wordt niveau groen gebruikt als Feyenoord degradeert of een systeembank gered moet worden. Het hoogste niveau, zwart, wordt alleen gebruikt als een ergst denkbare overstroming (EDO) dreigt, meer dan tweederde van het vaderlandse wegennet onder files gebukt gaan of de Drie Dwaze Dagen samenvallen met een salarisdag.

Het ministerie zal haar website zo inrichten dat het vigerende dreigingsniveau als een waas over de site hangt. “Als de site op zwart gaat, weet iedereen in Nederland hopelijk wat hem te doen staat”, aldus een opgeluchte Minister ter Horst. Tevens zal het ministerie linnengoed gaan verkopen met de regenboogwaaier erop als geheugensteuntje voor mensen die toch nog in de war raken van alle kleuren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘als mensen toch nog in de war raken’?
Beste Melle, steeds meer mensen gaan wonen in De War! Het lieflijk ten zuiden van Tiel gelegen Vergissingendijke vormt reeds enige tijd het centrum van de nieuw te vormen groeikern, alsmede zelfstandige Gemeente De War. Mijn naam circuleert reeds langere tijd, als beoogd burgemeester van de Gemeente. Bij deze heet ik dan ook alle 49 nieuwe bewoners van de afgelopen maand “Welkom in De War!” U zult uw ogen er uitkijken en werkelijk niet weten wat u allemaal aan fraais meemaakt in onze prachtige, nieuwe Gemeente.

Reageer