Goed Nieuwsdag geboycot door Congolese media

‘Alsof ze nog niet genoeg in zak en as zitten’

Een grote tegenslag voor de Stichting Nationale Goed Nieuwsdag. De Congolese media hebben het sympathieke initiatief naast zich neergelegd. Dit tot verbijstering van de organisatie. “Juist op de plaats waar ze het meest staan te springen om verlichting stort de pers de mensen verder in misère.”

De stichting wil graag meer positief en leuk nieuws. Volgens organisator Zinfo is een dag goed nieuws een kleine stap voor de media, maar een ‘giant leap for mankind’. Zinfo: “Dat is een optimistische stelling, maar ook leuk gevonden. Toch? Wie nu het journaal kijkt zou denken dat de aarde een hele vervelende plek om te leven is. In Nederland hebben de media dat gelukkig begrepen. Maar optimisme en levenslust zit blijkbaar niet in de Congolese volksaard. Daarmee snijden ze zichzelf natuurlijk ook in de vingers. Wie wil er nu nog naar zo’n land op vakantie?”

Metro-hoofdredacteur Jan Huizenga deed wel mee aan het initiatief. Dankzij hem weten we nu dat het het leukst werken is bij De Vries Slaapcomfort in Malden, de apen in Burgers Zoo nu zelf kunnen kiezen of ze in het binnen- of het buitenverblijf vertoeven en Carlo nog steeds veel ijsjes eet. Huizenga: “In Congo is men daar niet van op de hoogte. Alsof ze nog niet genoeg in zak en as zitten.”

Ondanks de boycot spreekt de organisatie van een half geslaagde Goed Nieuwsdag: “Het was puur toeval, maar we hadden natuurlijk wel erg veel geluk met definitieve einde van de Lama’s. Wel jammer van het overlijden van meneer Harmsen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ROYALTY – Leopold II – “Ketens der hebzucht”

Dit kunstwerk “ketens der hebzucht”,wil getuigen van een symbolische teruggave van alle door Belgen onterechte gestolen rijkdom en vermoorde levens in Kongo. Het is tevens eens aanklacht tegen de monarchie en Belgische staat, 2010 hoog tijd voor België om haar historische verantwoordelijkheid te erkennen met excuses gewenst.
De monarchie en haar kolonialen, allemaal weten zij dat ze bepaalde zaken beter niet hadden begaan: de vele slagen met de chicotte, het afhakken van handen der onwillige slaven, hun grote openheid voor de zwarte vernedering. Een blank ras, de brute macht, de vele doden, de geile blikken gericht op bloedgeld en rijkdom waarop zij verliefd waren.
Congo!!!, hun nostalische herinnering aan een kolonie waarop België zo fier is en grotendeels haar huidige bestaansvorm aan te danken heeft.
Zonder Congo, de vele doden en het vele leed der congolese bevolking had België al lang opgehouden te bestaan.
Wij spreken hier over een ZWARTE HOLOCAUST met 10 miljoen doden kortom één van de belangrijkste misdaden in de geschiedenis van de mensheid. Over het monster zelf, de” zwarte prins” die zijn eigen land het onbeduidende koninkrijk België diep minachtte zijn dochters verstootte en wiens hebzucht geen grenzen kende. Alle paleizen die hij bouwde, een groot deel van het monumentale Brussel dat we nu kennen en zijn plannen voor een oprijlaan van Laken naar zijn pompeuze badstad Oostende, het bouwen van Franse kastelen om zijn hoertjes in onder te brengen. Dat alles op de rug van miljoenen rubberslaven die als kannonenvlees figureerden in deze zwarte holocaust van Congo. De Belgische regering was en is zijn medeplichtige,
Na de canvas-collectie wil ik dit kunstwerk overhandigen aan de Republiek Congo en zal dan ook vragen dat onze Koning Alberthet meeneemt n.a.v. zijn bezoek aan Congo bij de feestelijkheden rond de 50 jarige onafhanklijkheid. Laat dit kunstwerk een spiegelbeeld zijn voor president Kabila die moet stoppen met zijn bevolking te verkrachten en te vermoorden. Succes verder toegewenst aan alle kunstenaars. (Bron: Enca Caen)
Kunstwerk te bezichtigen op http://www.canvascollectie.bedoorklikken op “ketens der hebzucht”.

Met vriendelijke groeten Enca Caen,
Ambassadeur vredesgemeente Merelbeke.

Reageer
gravatar

Haha, grappig gedaan maar niet mijn eigen woorden. Ik wil ook niet mijn ogen sluiten voor de harde werkelijkheid, maar het doel van deze dag is een evenwichtiger nieuwsaanbod. Dus naast het reguliere nieuws ook aandacht voor serieus nieuws over dingen die erg goed gaan en oplossingsgericht nieuws.

De echte Robbert Zoon, initiatiefnemer van de Nationale Goed Nieuwsdag

Reageer
gravatar

Kleine tegenslag, om het bericht vanuit Congo ook te vermelden. Dat is nml. GEEN goed nieuws. Gelukkig wordt het ruimschoots goed gemaakt met de vermelding van Het Definitief Einde der Lama’s en het Overlijden van dhr. Harmsen. (2 – 1, zo gezegd) Ik word er alsnog blij van. :-)))))

Reageer