Oplossing kredietcrisis nog steeds ver te zoeken

Regeringsleiders komen samen niet tot vondst

Tijdens het topoverleg tussen Europese regeringsleiders dit weekend is het niet gelukt de oplossing voor de economische problemen van de eurozone te vinden. Deze is voor het laatst gesignaleerd op vrijdagavond.

Het overleg op zaterdag begon met een naarstige doorzoeking van de Salon Doré, nadat de Franse president Sarkozy al zijn zakken had afgezocht naar het bierviltje waarop hij de avond ervoor een reddingsplan voor de zone had uitgetekend. Met Europees Bankdirecteur Jean-Claude Trichet had Sarkozy de avond ervoor na het nuttigen van enkele flessen wijn een briljante inval gehad. De precieze details waren hem echter de dag erop ontschoten.

Toen de Franse president het viltje niet aantrof, vroeg Bondskanselier Merkel hem ‘waar hij hem het laatst gezien had.’ Sarkozy gaf hierop enigszins kribbig te kennen dat hij hem volgens zijn beste informatie gewoon op zak had gestoken, want ‘zoiets moet je niet zomaar laten slingeren.’ Premier Jean-Claude Juncker (Luxemburg) gaf hierop te kennen dat dat ‘niet de eerste keer zou zijn,’ aangezien de doorbraak van de impasse rondom de Europese Grondwet ook al eens in het haardvuur beland was.

Hierop werd een grootscheepse zoektocht door het Elysee georganiseerd, waarbij Trichet en Sarkozy de eetzaal doorzochten, terwijl Merkel en Juncker buiten gingen zoeken. Aan Commissiepresident Barosso en de Italiaanse premier Berlusconi en zijn ambtsgenoot Brown (GB) viel de ondankbare taak de vuilniszakken met de resten van het galadiner van de avond ervoor te doorzoeken. De zoektocht leverde echter geen resultaat op, en toen deze voorbij was, was er ook geen tijd meer om te vergaderen. Voorlopig is er dus geen einde aan de moeilijkheden voor Europese markten in zicht.

Berlusconi is daarnaast op zoek naar een briefje van vijftig, dat hij voor het laatst in opgerolde vorm op het herentoilet heeft gesignaleerd. Zijn beschuldigingen van diefstal aan het adres van de Bulgaarse werkster op het Elysee vielen niet in goede aarde bij zijn gastheer, die hem zijn meegebrachte flesje Lambrusco teruggaf en vroeg het paleis te verlaten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

??

ongelovelijk dit. De wereld gaat kapot aan de economische crisis en de heren politici bezatten zich! En de oplossingen die ze dan verzinnen raken ze vervolgens ook nog kwijt!!

Echt geen woorden voor.

Reageer
gravatar

Het viltje is vast gejat door een medemerker die heeft gehandeld in opdracht van een der kleinere landen van de EU. Die waren immers niet uitgenodigd.

Reageer