Osama wél bij opening Olympische Spelen

"Ik houd wel van een potje vuurwerk"

Terwijl wereldleiders als Angela Merkel, Silvio Berlusconi en Ban Ki-Moon verstek lieten gaan, woonde tot verbazing van deze reporter een zeer bijzondere gast de spectaculaire opening van de Spelen wel degelijk bij. Tussen het gewone volk liep de meest gezochte man ter wereld, multimiljonair Osama Bin Laden. “Sport is gezond voor de geest, net als jihad.”

Die baard, die kaftan, het kán bijna niet missen. Zakenman en superterrorist Bin Laden (51) is in de afgelopen jaren een bekende verschijning in de huiskamers van de wereld geworden. Alleen draagt de vijand van het Westen voor de gelegenheid een zonnebril met grote glazen en wordt hij omgeven door twee vervaarlijk uitziende mannen met zonnebrillen. Hij verontschuldigt zich voor de maatregelen. “Beetje veel Amerikanen hier.”

De man die de ondergang van het huis Saud gezworen heeft verklaart zijn opmerkelijke stap om het high profile evenement bij te wonen nader: “Er komen enorm veel mensen op af. En zo kon ik meteen langs bij mijn vrienden van de Uighur (-een verdrukte moslimminderheid in China, red).

Tijdens de openingsceremonie is Bin Laden toch op zijn hoede: op minder dan honderd meter zit zijn gezworen vijand George W. Bush. Voor de gelegenheid koopt hij een magnumverpakking popcorn (“eigenlijk moet ik voor de rikketik niet te veel zout eten”) en duikt hierachter weg om op zijn gemak de eindeloze stroom sporters voorbij te zien trekken.

Als leider van een internationaal terreurnetwerk heeft Bin Laden grote bewondering voor de toewijding waarmee de sporters jarenlang naar een doel toewerken. “Ik zie hier dezelfde toewijding als in mijn eigen trainingskampen in Afghanistan en Pakistan. Deze jongens gaan er helemaal voor, en dat is altijd prachtig om te zien.”

Over zijn verdere programma in Beijing houdt Bin Laden zich op de vlakte. Hij wil de Chinese Muur wel eens zien, maar wil zich verder vooral met zijn entourage richten op het evenement. Geruchten dat hij een groep van ongeveer twintig tot de tanden bewapende protegés op zijn kamer herbergt, ontkent Bin Laden echter ten stelligste. “Ik reis altijd in groot gezelschap, en die jongens komen gewoon naar de wedstrijden kijken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog
and wanted to mention that I’ve truly loved browsing your blog posts.
In any case I will be subscribing for your rss feed and I hope you write
once more soon!

Reageer
gravatar

Hello fantastic website! Does running a blog such
as this require a massive amount work? I’ve virtually no knowledge of computer programming but I was hoping to start my own blog in the near future.
Anyhow, if you have any suggestions or tips for new blog owners please share.
I understand this is off subject however I simply needed to ask.
Many thanks!

Reageer
gravatar

Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and
in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

Reageer
gravatar

Uit onbetrouwbare bron vernomen, dat Osama na afloop van de spelen niet erg te spreken was over de medaille-spiegel. Hij had wat moeite met het gebrek aan gewonnen loden medailles, naar verluidt.

Reageer
gravatar

Hatsikidee collega,

Het brein van den Berg heeft wederom een listig “artikel” opgeleverd. Toch interessant hoe je als enige deze informatie bij het ANP weet los te peuteren…

PS: Ook politici sporten

Reageer
gravatar

Het is een sportevenement en zou geen enkele politiek accent moeten hebben. Dat Osama in oorlog is met het westen doet daar niets aan af, Poetin is in oorlog met Georgie en zit er toch ook?

Reageer