Oostenrijk blij met komst ‘Der Luc’

Premier Fischer ziet mogelijkheden voor EK

Deze week werd bekend dat de befaamde coach Luc Nijholt de ‘witte leeuwen’ van Stormvogels/Telstar gaat verlaten om volgend seizoen Co Adriaanse te assisteren bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Zowel de softdrinkgigant als de Oostenrijkse bundespräsident Dr. Heinz Fischer reageren opgetogen. Fischer: “De rook boven IJmuiden wordt nu steeds dikker, maar in Salzburg smelt de sneeuw voor het mooiste seizoen uit de geschiedenis van de rode stieren!”

De Oostenrijkse president ziet echter meer mogelijkheden. “Laat ik voorop stellen dat ik hier niet over ga, en ik heb de FIFA nog niet gesproken, maar we hebben deze zomer een voetbaltoernooi georganiseerd. Als Luc op tijd is dan kan hij wellicht Oostenrijk aan de Europese titel helpen. Hij is goed met outsiders, dat heeft hij in Velschen wel bewezen.”

Ook de frisdrankgigant en hoofdsponsor Red Bull is blij met het aantrekken van ‘Der Luc’. Woordvoerder Klaus Stehmann: “Hij past uitstekend bij ‘de brand’ van de club en onze energienectar: Volhoudend, snel en met de nodige ambitie (1, 2, 3, 4).” Stehmann denkt dat Nijholt zich thuis zal voelen bij Red Bull. “Salzburg is misschien idyllischer dan IJmuidens hoogovens, maar als frisdrank heeft Red Bull een uniek industrieel imago.”

Luc zelf maakt zich in ieder geval geen zorgen over het Oostenrijkse klimaat: “Ik kan uitstekend tegen de kou. Het is hier trouwens een warm bad en ik ben gek op skiën. In mijn carrière heb ik genoeg sneeuw gezien. Ik zal jullie een foto mailen van mijn verblijf in Moskou [zie foto, archief dhr. Nijholt], daar was het -26 Celsius, en ik ben nog luchtiger gekleed dan de lokale bevolking.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

[…] Speld is erbij. Vanuit de bijkeuken in de nieuwe Weense residentie van Red Bull Salzburg-hulpcoach Luc Nijholt volgt de kersverse Stormvogels/Telstaroefenmeester Edward Metgod alle wedstrijden voor De Speld en […]

Reageer