‘RTL 10 was nooit een optie’

“Belachelijk! Het zou niet eens in me opkomen,” reageert een aangeslagen John de Mol op de vraag of RTL 10 ooit als naam is overwogen in plaats van Talpa/Tien/RTL 8. “Voor je het weet is het net zo’n ratjetoe als bij de publieken, met 24 omroepen op 3 zenders.” Mediatycoons De Mol en Fons van Westerloo reageerden gisteren in een persconferentie op de toegenomen verbazing over het gemak waarmee het cijfer 10, enkele jaren geleden nog in de rechtszaal afgedwongen, uit de naam van de nieuwe zender werd verwijderd.

Vooral Van Westerloo blijkt vol onbegrip over de ophef: “Herkenbaarheid is van levensbelang in het zenderoverzicht, zeker nu er steeds meer zenders bijkomen. Kijk we hadden RTL 4 en RTL 5, toen RTL 4, 5 en 7, nu RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8, geen 10. En 538, maar dat is radio. RTL 1, 2 en 3 hebben we nooit gehad, die zijn van de publieke omroep, en 6 is van SBS, en Net 5 van Net 5 en 9 weer van iemand anders en 10 is nu dus 8, van RTL. Als je het RTL 10 noemt gaan mensen op een gegeven moment toch weer de 8 opzoeken, of vragen wie er dan nummer 8 is, dat weet niemand. Nu wel.”

9 Lijkt ook weer in spel te zijn. Nadat het getal in eerste instantie door TMF geclaimd werd, is het enige jaren ongebruikt gebleven. Trendwatcher Reinier Evers ziet 9 ‘weer helemaal terugkomen’ als het aangewezen nummer een luchtiger winterprogrammering. Voor commentaar verwijst Comedy Central echter naar haar advocaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Comedy central wil geloof ik graag op 11.

Reageer