Effectieve en productieve mensen, we benijden ze allemaal. Want wie wil er nu niet zo zijn? Maar wat doen die mensen nu precies als ze de wekker ‘s ochtends snoozen en zich nog een keertje omdraaien? Wij zochten uit hoe hun ochtendritueel er in de praktijk uitziet.
Prio’s herbepalen
En tot de conclusie komen dat douchen vandaag niet per se hoeft en je makkelijk tien minuten langer kunt blijven liggen.
Data-analyse maken
Om na te gaan welke reden om vandaag thuis te blijven je de laatste twee maanden nog niet hebt gebruikt.
Dagplanning maken
In gedachten je to-do lijstje afgaan en kijken wat je naar morgen kunt doorschuiven.
Kansen zien
En die pakken. Bijvoorbeeld als je wel weer een broodje kroket in de kantine kunt halen in plaats van zelf lunch te maken.
Goed en snel inschattingen maken
Effectieve mensen kunnen als het moet snel en zorgvuldig berekeningen maken, bijvoorbeeld wat de sweet spot is van hoe erg te laat je kunt komen met net niet té veel problemen.
Re-evaluaten waar nodig
Moet ik echt per se vandaag beginnen met de nieuwe, verbeterde versie van mezelf? Een mensenleven duurt gemiddeld 30.000 dagen, dus een dag later kan ook prima.
Mindfulness en visualisatie
Productieve mensen pakken aan het begin van hun dag altijd een momentje van rust om aan mindfulness te doen. En vurig te hopen dat de ander afzegt of ziek is of dood.
Nee hoor, hoogst doelmatige mensen maken meteen een vluggertje zonder herbepaling, analyse, planning e.d.
Trouwens als herbepaling nodig is, kan hij snel een viagraatje slikken.
Haai, lief?
We moeten inderdaad meer re-ditten en re-datten. En zusful en zoful zijn. Dat spiritualizet als een tierelier.
Mijn wekker zet ‘s ochtends om zeven uur altijd de elektriciteit op snooze om nog ff lekker een paar minuten op zeven uur te staan.
Al sla je me dood, dat snooze is mij een raadsel.
Waarom geen intensive care?