Shutterstock / Lori N Clouse

Shutterstock / Lori N Clouse

Luuk zegt tegen elke vegetariër die hij tegenkomt dat vegetariërs wel erg drammerig zijn

Vegetariërs hebben nogal de neiging om hun mening aan anderen op te leggen, aldus Luuk. Om duidelijk te maken dat ze bij hem aan het verkeerde adres zijn, pepert hij elke vegetariër die hij tegenkomt in dat vegetariërs wel erg drammerig zijn. Zo ook op de verjaardag van zijn broer Alwin.

“Wat ik niet snap: waarom zit je zo te zeuren dat ik geen vlees mag eten?”, vraagt Luuk aan een vrouw die naast hem zit die zojuist beleefd een plakje worst heeft afgeslagen. “Hoi, ik ben Luuk trouwens, volgens mij hebben wij elkaar nog nooit ontmoet.”

Weten vegetariërs eigenlijk wel dat de evolutie heeft beslist dat wij vleeseters zijn? “We hebben niet voor niets hoektanden. Dat wist je misschien niet, maar planteneters hebben die niet. Misschien moet je je daar eens in verdiepen voordat je mij de maat neemt”, zegt Luuk resoluut terwijl hij zijn tanden zet in een zelf meegenomen BiFi-worstje (“voor als ik ergens beland zonder vlees”).

Luuk loopt naar de keuken om een plak Unox-Smac af te snijden en op een toastje te kwakken (“ja, er is hier niks normaals te eten”). “Mij een beetje de maat nemen en opleggen wat ik moet doen”, zegt hij tegen twee jongens die praten over een nieuwe HBO-serie. “Je kan blijven aandringen, maar daardoor word ik niet opeens vegetariër hoor. Ik vraag jullie toch ook niet waarom jullie geen vleeseters zijn.”

“Je hebt trouwens wel leren schoenen”, zegt Luuk. “Als ik vegetariër was, zou ik dat nooit over mijn hart kunnen verkrijgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We hebben Luuk opgenomen in de Raad van Commissarissen van HOY-worst. Geweldige man. Dat Bifi-worstje is dan wat minder, maar we staan volledig achter de strekking van zijn betoog.

Reageer