Shutterstock / Melanie Lemahieu

Shutterstock / Melanie Lemahieu

Publieksrecensent: ‘Aanwezigen stelden teleur’

De Speld-publieksrecensent gaat voor ons naar concerten om het publiek te recenseren. Gisteravond was hij bij het optreden van Nick Cave in de Ziggo Dome, en wat hij daar zag, beviel hem niets. “Het was een uitzonderlijk matig publiek eigenlijk”, schrijft onze recensent Tobias Brill. “Ze deden allemaal alsof ze het concert prachtig vonden. Misschien vonden ze dat ook wel echt, maar dan zijn ze wat mij betreft té beïnvloedbaar.”

Volgens onze recensent deden mensen dan ook ‘te veel hun best’ om te laten blijken dat ze het optreden – dat onze recensent niet goed vond – juist mooi vonden. “Heel heftig meeknikken met het hoofd, zwijgen tijdens ‘mooi’ bedoelde momenten: enorm pick-me gedrag van de hele Ziggo Dome. Het publiek wilde veel te graag.”

Maar erger dan die kleine details was de algehele vibe van het publiek, schrijft onze recensent. “Collectief doen alsof je geraakt bent door de muziek waar ik niks aan vond, waar slaat dat op? Is het een kerkdienst ofzo? Nee: ik geef het publiek deze avond een zes. Een hele magere zes. Een publiek dat het naar z’n zin heeft kan ik eigenlijk niet serieus nemen. Als niemand in die hele Ziggo Dome onderscheid kan maken tussen goed en slecht, dan hoef ik er geen deel van uit te maken.”

Bij het naar buiten lopen hoorde onze recensent nog iets: “Mensen zeiden tegen elkaar dat ze het een prachtige avond vonden. Dat kan maar één ding betekenen: deze mensen weten echt niet waarover ze het hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *