Shutterstock / andrii antonenko

Shutterstock / andrii antonenko

Netflix-serie Emily in Panningen geeft onrealistisch beeld van Noord-Limburg

De megapopulaire Netflix-serie Emily in Panningen krijgt veel kritiek. De serie zou een leeg en onrealistisch beeld schetsen van de gemeente Peel en Maas. Bovendien worden de inwoners van Noord-Limburg op een uitermate stereotype manier in beeld gebracht en de Zuid-Nederlandse cultuur gereduceerd tot bier drinken, carnaval vieren en zeiken op de Randstad.

In de serie is te zien hoe Emily zich onderdompelt in het Panningse leven: drankjes doen in uitgaansgelegenheid Dotje, een voetbalwedstrijd kijken van Panningen 1, Steenfabriek Engels Helden B.V. bezichtigen en natuurlijk een hapje en een filmpje in het sfeervolle DOK6. Hoewel ze bij aankomst nog geen woord dialect spreekt, vindt de jonge vrouw snel haar draai en wordt ze zelfs verliefd op Prins Ton III van carnavalsvereniging De Kuus oeht Kepèl.

Door de populariteit van de serie wordt het in Panningen steeds drukker met toeristen die selfies maken voor de Onze-Lieve-Vrouw-van-Zeven-Smartenkerk. Volgens Mies, die al haar hele leven in Panningen woont, komt inmiddels één op de vijf bezoekers van winkelpassages De Pit en De Parel niet meer uit het dorp zelf. “Kenne die luuj van baove de riviere neet in eure eige sjtreek de toeris oet gaon hange?!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *