Hee meiden, dit artikel is voor al mijn bone broth girlies die klaar zijn met de bio-industrie en willen weten hoe je zélf die koe slacht voor jouw daily boost of collageen. Sinds ik deze methode gebruik, krijg ik elke dag complimenten. Je nagels, je haar, it won’t be the same! My skin is glowing from within gewoon. Celebrities in de VS slachten hun koeien nu ook allemaal zelf.
De beste liquid gold voor je hair en body krijg je wanneer je koe een maand of 11 is, dan zitten die botten nog vol met de vitaminen en mineralen die essentieel zijn. The skin loves young cows!
Oke wat je doet: je pakt je koe bij zijn of haar kop, trekt hem naar achter en haalt een mes in één vloeiende beweging langs die hals. Kijk wel uit because it’s gonna splash. Beetje grimmie, maar je weet waar je het voor doet! Remember: altijd van je af snijden. Heel belangrijk is dat je die keel dus in één keer doorsnijdt, anders komen er allemaal stresshormonen in de botten en we don’t want that for our skin.
Scheur het vlees eraf, stop de botten vijftig minuten in de oven, even laten afkoelen, slowcook de botten dan 24 uur in water, een paar uur laten afkoelen, vet eraf schrappen en voila! Zo makkelijk kan het zijn! Je houdt een supermooi, vers bouillonnetje over. Er komt geen slachthuis aan te pas, geen conserveringsmiddelen, niks. Vitamine K, A, B, H, X, Z: you name it en het zit erin. De smaak is misschien even wennen, maar de resultaten zijn low-key amazing.
Gooi het vlees gewoon lekker weg. Red meat is heel slecht voor the gut health. Bleghr.
Laat me zeker even weten hoe jij je eigen bone broth hebt ervaren.
xx Your glowing skinfluencer
