Youtube / Vandaag Inside

Youtube / Vandaag Inside

Brat Summer voorbij, het is nu Hein de Haas Herfst

De gemiddelde mens is er misschien pas net achter wat ‘brat summer’ is, maar de jeugd is alweer verder naar de volgende hype. Brat summer is voorbij, voor de jongeren is het al lang Hein de Haas Herfst.

Trendwatcher en Tiktokker Fleurie Vriend duidt het fenomeen: “Waar Brat Summer draaide om hedonisme, volledig jezelf zijn, openstaan voor nieuwe ervaringen, ongeremd drugs gebruiken en een bepaalde kleur groen, draait Hein de Haas Herfst juist om studeren, zorgen dat je met autoriteit over belangwekkende zaken kunt spreken en dat je kalm en inhoudelijk blijft ten overstaan van drie slecht geïnformeerde mannen met krankzinnig veel zelfvertrouwen.”

Kijk daarom niet raar op als je deze herfst Hein de Haas girly’s (m/v/x) ziet rondlopen in degelijke kleding en trendy woorden als ‘arbeidsmigratiequotiënt’ hoort gebruiken. “Maar uiteindelijk is het ook moeilijk uit te leggen wat nou wel en niet hoort bij de Hein de Haas Herfst”, legt Vriend uit. “Zoals ze zelf zeggen is de migratiecrisis die de afgelopen decennia is gecreëerd door neoliberaal afbraakbeleid meer ‘een vibe’.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *