Shutterstock / Eo naya

Shutterstock / Eo naya

Amsterdam prachtige stad in de herfst als je voorbij je eigen depressie kan kijken

Amsterdam in de grijze, regenachtige herfst is een prachtige stad, als je voorbij je eigen depressie kan kijken. De Mager Brug in de regen, met een sombere detail van voorbijwaaiend loof, een man die in zijn kletsnatte regenpak naar je glimlacht in de rij voor de bakker, het geluid van taxi’s over nat asfalt, drommen mensen die onder de afkapping van Centraal wachten voor de pont arriveert: dit zijn dingen die je mooi zou kunnen vinden als je niet volstrekt apathisch op bed Netflix lag te kijken.

Ach ja, over iets meer dan twee maanden al worden de dagen alweer langer.

Ter ere van ons 150-jarige bestaan is er bundeling gemaakt van alle artikelen die het verloop van de wereldgeschiedenis hebben veranderd. Het erkende wereldwonder bestaat uit zo’n 200 artikelen tentoongesteld op 176 pagina’s. Met speciale aandacht voor de overvloed aan onbehagen, de toekomst, jezelf en non-food. Bestel hier ‘150 Jaar De Speld Deel I’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik moet brullen, gillen, schateren. Eindelijk wordt in De Speld het narcistische Amsterdam niet bejubeld! Zelfs geen voetbal!
Maar als de sobere, sombere zinnen over Mokum niet tot het ontslag van Jan van Tienen leiden, dan heeft de redactie het stukje niet gelezen.

Reageer
gravatar

Even een vraagje over de bundel ter gelegenheid van het anderhalve eeuw bestaan van De Speld.

Ik neem aan dat daarin ook over de onverkwikkelijkheden van Koning Willem III (1817 – 1890) satirisch wordt gerapporteerd. Ik vermoed zelfs dat de redactie in 1872 hem als eerste Koning Gorilla noemde.

Als dat zo is, ga ik het boek als de wiedeweerga bestellen.

Reageer