Gorodenkoff / Shutterstock

Gorodenkoff / Shutterstock

Nieuwe invalkracht groep 6 basisschool De Regenboog is rode ballon met lachend gezichtje erop

Dat is even wennen voor de kinderen van groep 6 van basisschool De Regenboog: hun invalkracht is een rode ballon. “We kwamen terug van vakantie en in plaats van juf Wilma werden we glimlachend welkom geheten door meester Blonnie”, zegt leerling Renate (7).

“Hij is heel lief, en hij kan ook heel goed stil zitten”, zegt de achtjarige Yamal. “Maar soms is ’ie ook wel saai omdat hij niet veel zegt. En hij weet ook niet zoveel over rekenen. Maar hij is wel geinig. Als het waait, kijkt hij soms lang naar buiten.”

Ook Lisa heeft zo haar twijfels bij de nieuwe invalkracht. “Hij komt heel vrolijk over, met zijn van zwarte viltstift getekende streep die aan een glimlachende mond doet denken, maar als hij echt zo vrolijk is, waarom zegt hij dan niks? Volgens mij is hij van binnen helemaal niet gelukkig. Misschien wil hij helemaal niet voor de klas staan, maar die druk op die leraren is ook gewoon erg groot. Misschien zit hij er helemaal doorheen. Kan geen kant op.”

Al met al is de klas toch wel tevreden met de ballon. “Hiervoor hadden we een rat met één poot voor de klas staan, en die stonk een beetje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *