Studio Speld / Anna-Britt Ruijgers

Studio Speld / Anna-Britt Ruijgers

Nieuw staand opblaaszwembad populair onder mensen met alleen een balkon

Voor mensen die alleen een krap balkon hebben maar toch het vakantiegevoel in huis willen halen, is er nu een oplossing: het verticale, staande opblaaszwembad. Dit eenpersoonszwembad (alleen bereikbaar met een opblaasbare ladder) wint aan populariteit, voornamelijk in de Randstad.

"Ik moest er aan het begin wel aan wennen dat je je armen niet echt kunt bewegen. Maar zodra je je over dat benauwde doodskist-gevoel heen zet is het best wel lekker verkoelend. Helaas alleen niet voor al te lang”, zegt Jenna (31) uit Rotterdam. “Je kan er heerlijk in staan en om je heen kijken, ruimte voor meer is er niet, maar dat is prima. Het zwembad is 1,60 meter hoog, maar je hebt ‘m geloof ik ook in kindermaten.”

Ook Jelle uit Amsterdam is enthousiast, maar waarschuwt wel dat mensen op moeten letten bij het gebruik. “Laatst ging ik er verkeerd om in, met m’n hoofd naar beneden. Ik ben blij dat ik het na kan vertellen. Gelukkig zat mijn buurvrouw ook buiten op haar balkon. Zij kon me vanaf daar via mijn voeten uit het zwembad trekken.”

Jelle zegt dat hij ook overweegt om binnenkort een staand ligbed aan te schaffen, dat gemaakt wordt door hetzelfde bedrijf dat ook het verticale zwembad produceert. “Je weet wat ze zeggen: zitten is het nieuwe roken. In dat opzicht is het ook wel echt een aanwinst voor je gezondheid”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *