Kinga / shutterstock

Kinga / shutterstock

Collega laat met barrage aan subtiele appjes weten dat ze als eerste op kantoor is

Medior recruiter Angela heeft vandaag besloten extra vroeg op kantoor te zijn. Ze arriveert als de eerste zonnestralen net het gebouw verlichten en meteen begint ze met het sturen van een reeks appjes naar de collega-groepsapp. "Het gebouw ziet er echt mooi uit zo als de zon net op is," schrijft ze, gevolgd door een andere opmerking: "Wat is het hier nog rustig joh!" Het lijkt wel alsof ze het voor elkaar wil krijgen om haar aanwezigheid te markeren en haar vroege start te benadrukken. Niet veel later verschijnt er weer een berichtje: “Lekker, net mijn mail al volledig weggewerkt.” En een beetje later weer: “Waar blijven jullie jongens, haha?”

Angela’s appjes blijven komen, elk een subtiele herinnering dat zij al lange tijd op kantoor is en productief bezig is, terwijl anderen nog onderweg zijn. Haar berichten geven de indruk dat ze het liefst de hele tijd benadrukt hoe vroeg ze is begonnen en hoeveel ze al heeft gedaan.

Tijdens de lunchpauze, als het gesprek aan tafel komt, blijkt Angela’s ochtendroutine een populair onderwerp. Ze vertelt uitgebreid over hoe het voelt om zo vroeg te beginnen. “Als je vroeg begint, dan heb je nog écht iets aan de rest van je werkdag,” zegt ze. “Robbert van accountancy was er pas om 9. Toen ik hem zag binnenkomen dacht ik echt ‘jeetje, die begint nu pas’.” Het lijkt alsof Angela er trots op is dat ze een uur eerder aanwezig was dan Robbert, en ze kan het niet laten om dit te delen met haar collega’s.

Maar terwijl Angela's berichten en verhalen door de dag heen blijven stromen, verandert haar aanwezigheid in de middag. Om drie uur ben je op zoek naar haar omdat je een vraag hebt over de recruitmentprocessen. Je verwacht snel een antwoord te krijgen, maar Angela is nergens te vinden. Na verschillende pogingen om haar via appjes te bereiken, ontvang je tot morgen geen reactie meer. De contrast tussen haar vroege, constante updates en haar afwezigheid later op de dag valt op. Waar ze eerst continu aanwezig was met updates over haar voortgang en vroege start, lijkt ze nu volledig van de radar verdwenen.

Zet je tanden in een nieuwe uitdaging en laat je kwaliteiten stralen! Kijk nu naar vacatures bij een marketingbureau en vind de perfecte rol voor jou.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *