We rangschikten temperaturen op hoe goed ze zijn cover

We rangschikten temperaturen op hoe goed ze zijn cover

We rangschikten temperaturen op hoe goed ze zijn

Temperaturen, het gaat er vaak over, maar zelden in relatie tot elkaar en hoe goed ze dan zijn. Daarom hier onze definitieve rangschikking van temperaturen, in een handige top 7:

7: 3 graden.
3 graden is wat ons betreft nog erger dan 35 graden. Grote kans op natte sneeuw, vaak ijzel, erg koud maar je hebt nog geen handschoenen gekocht want het kan nog net, echt een vervelende graad.

6: alles boven de 36 graden.
Tropische temperaturen zijn leuk voor een paar dagen in de zomer, en met ‘een paar’ bedoelen we ‘twee’, en met ‘de zomer’ bedoelen we een zomer per tien jaar. Helaas is het met de uit de klauw lopende opwarming van de aarde schering en inslag, dus moeten we hiermee zien te kampen. Boe!

5. -2 graden.
 -2 is ook vervelend. Constant Erben Wennemars op tv, toch weer geen Elfstedentocht

4. 18 graden.
Nu beginnen we ergens te komen: 18 graden. Weinig mis mee. Weinig, maar niet niets, want: trek je een korte broek aan? Een lange broek? Je kiest vaak verkeerd.

3. 225-230 graden.
In onze ervaring is 225-230 graden echt perfect voor diepvriespizza, vooral als die een beetje een dunne bodem heeft. Wacht tot de kaas bruin wordt en de bodem opkrult, jammie!

2. 11 graden.
Ah, de edele 11 graden. Belofte van betere tijden hangt in de verder wat kille ochtendlucht op een vroege lentedag. En welk aantal graden is het dan, op zo’n bijzonder moment? Juist: 11.

1: 20 graden.
Komen we aan bij onze nummer 1, de zgn. ‘Königin unter den Graden’, onbetwiste topper: 20 graden. Is er een beter aantal graden dan 20? Zowel binnen als buiten goed te pruimen, geschikt voor jong en oud, ouden van dagen sterven er niet door af, je kan er mee op een terras zitten, babies gaan er extra van kirren en je zweet je ook niet helemaal de pleuris. 20 graden, bedankt dat je er bent, bedankt dat je na al die miljarden jaren gewoon jezelf blijft.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *