Shutterstock / Drop of Light

Shutterstock / Drop of Light

Biden niet meer voldoende toerekeningsvatbaar om uit de race te stappen

Deze week heeft de Amerikaanse president Joe Biden met ferme woorden herhaald dat hij in de race zal blijven voor de verkiezingen. Medische experts zeggen nu dat hij niet meer voldoende toerekeningsvatbaar is om te kunnen beslissen om eruit te stappen. Biden heeft ook geen wilsverklaring opgenomen over wat er met het land moet gebeuren als hij niet meer helder genoeg is.

Prominente democraten vrezen dat de gezondheid van de president verder zal afnemen. De campagne zal dan een palliatieve fase ingaan, waarbij de president in leven houden tot november het hoogst haalbare is. Campagnestrateeg Jon Favraeu: “Ik heb geen ervaring met palliatieve campagnes, wellicht dat we het dan meer over gezondheidszorg kunnen hebben. We willen voorkomen dat kiezers uitzichtloos lijden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *