Shutterstock /Maridav

Shutterstock /Maridav

Timon (37) was jarenlang ghostrunner op Strava

Rondjes hardlopen waarvoor iemand anders de credits krijgt: maar liefst 15 jaar bood Timon (37) zijn hardloopvaardigheden aan op internet. Dé oplossing voor mensen die door een gebrek aan tijd, sporttalent of een klein beetje doorzettingsvermogen niet zelf kunnen hardlopen om hun Stravafeed te vullen met activiteiten, maar dat wel graag zouden willen. Timon vertelt ons over zijn tijd als ghostrunner.

“Gebruikelijk is dat de opdrachtgever de ghostrunner voor zijn werk betaalt, waarna deze zijn GPS-recht overdraagt”, legt Timon uit. “Het bespaart je enorm veel tijd en je krijgt een inhoudelijk sterke Stravafeed. Jammer dat je dan met een waardeloze conditie en overgewicht zit, maar voor veel van mijn klanten is het vooral belangrijk om fitheid uit te stralen in plaats van het daadwerkelijk te zijn.”

Autohandelaar Joël Verbeet maakt al 3 jaar gebruik van deze services. “Als je het voor het eerst hoort klinkt het misschien raar, maar waarom zou je zo’n dienst niet kunnen kopen?”, vraagt de 120 kilo wegende Joël. “Ik heb het veel te druk met de zaak en m’n gezinnetje, dan ga ik toch niet rondjes rennen in een strak hardloopbroekje als ik ook iemand anders kan betalen voor een sportief en fit imago?”

Timon rende tijdens zijn drukste periode maar liefst zeven dagen per week door het hele land voor allerlei klanten. “Drukbezette ondernemers, bekende Nederlanders, mensen met een lichamelijke beperking, noem maar op. Voor mijn grootste klant ben ik maar liefst 13 jaar in dienst geweest, helaas kan ik mij niet uitlaten over zijn identiteit, maar hardloper is hij niet of nooit geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *