PRO SHOTS / Stanley Gontha / Shutterstock / Samo_Dimitrije

PRO SHOTS / Stanley Gontha / Shutterstock / Samo_Dimitrije

Het gunstigste scenario voor Oranje: zelf 12-0 winnen en builenpest-uitbraak bij de Fransen

Het Nederlands elftal is al zeker van een plek in de achtste finales op het EK. Toch staat er vanavond nog veel op het spel tijdens de laatste wedstrijden in poule D. Het gunstigste scenario voor Oranje is glashelder: zelf 12-0 winnen en een venijnige uitbraak van de builenpest bij de Fransen.

Het is voor de droomwedstrijd tegen Oostenrijk noodzakelijk dat de volledige basiself en een invaller naar keuze scoort. Zo tankt het hele team een flinke dosis vertrouwen, waarbij er tegelijkertijd niemand naast zijn schoenen gaat lopen.

Door met 12-0 van Oostenrijk te winnen is Oranje bovendien zo goed als zeker van de eerste plaats in de poule. Hierdoor zou Nederland aan de gunstige kant van het EK-schema terechtkomen, waarbij sterke tegenstanders als Spanje en Duitsland tot aan de finale ontlopen worden.

Om de ideale situatie compleet te maken is het echter ook noodzakelijk dat het Franse elftal plotseling te maken krijgt met een grootschalige uitbraak van de builenpest. Dit vergroot de kans op de groepswinst aanzienlijk: in de geschiedenis van het EK kwam er nog nooit(!) een team met de builenpest als groepswinnaar uit de bus.

Bovendien is het aannemelijk dat de builenpest een flink gat slaat in de Franse selectie, of op zijn minst een aantal dragende spelers langdurig met etterende lymfeklierzwellingen of delirium opzadelt. Dat is vanuit Nederlands perspectief wellicht een handig voordeeltje voor wanneer ze ‘Les Blues’ later in het toernooi weer tegenkomen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *