Studio Speld

Studio Speld

Jubileum: halve zak diepvriesdoperwten 40 jaar in het vak

Een bijzonder jubileum in huize-Van Gassel in Helmond. Een halve zak diepvrieserwten zit vandaag precies veertig jaar in het vak.

Wim van Gassel (71) weet het nog als de dag van gisteren. “22 juni 1984. Mijn vrouw Saar kwam thuis, met een volle boodschappentas, en zegt tegen mij: vanavond eten we doperwten. Maar een hele zak was natuurlijk te veel. Dus die hebben we teruggelegd in de vriezer, met het idee: dan eten we dat binnenkort wel op. Nou, mooi niet dus.”

Saar heeft in die veertig jaar veel producten zien langskomen in hun vriesvak. “IJsjes, frikandellen, het was een komen en gaan, het verloop was heel hoog. Maar die halve zak doperwten bleef daar maar liggen. Onverstoorbaar, onvermoeibaar.”

Ook Wim roemt de stabiliteit van de zak doperwten. “Ik had veertig jaar geleden eerlijk gezegd niet verwacht dat hij het zo lang zou volhouden. Hij was echt een baken van stabiliteit, in een snel veranderende wereld. Die gaat de vijftig zeker nog wel halen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *