Gidi Markuszower verzweeg dat hij Gidi Markuszower is cover

Gidi Markuszower verzweeg dat hij Gidi Markuszower is cover

Markuszower komt toch door screening: ‘Voor die paar maandjes kan het wel’

Gidi Markuszower is de beoogd vicepremier en minister voor Migratie namens de PVV. Even leek het erop dat hij niet door de screening van nieuwe bewindspersonen zou komen, omdat hij in het verleden door de inlichtingendiensten als 'een gevaar voor de integriteit van Nederland' is bestempeld. De AIVD geeft nu echter toch groen licht: "Voor die paar maandjes kan het wel."

In 2010 ontving PVV-leider Geert Wilders een brief van toenmalig minister Ernst Hirsch Ballin waarin hij voor Markuszower werd gewaarschuwd. Hij zou betrokken zijn geweest bij een organisatie die informatie heeft overgedragen aan een buitenlandse mogendheid. Ook zou hij contact hebben gehad met medewerkers van een buitenlandse inlichtingendienst. De kandidaat-vicepremier werd in 2008 bovendien al eens gearresteerd vanwege het dragen van een vuurwapen op een evenement.

"Dat vinden we allemaal normaal gesproken geen passend gedrag voor een bewindspersoon", geeft AIVD-topman Erik Akerboom toe. "Maar gezien de korte periode waarin hij het ambt zal bekleden, kunnen we het dit keer door de vingers zien. We verwachten dat het de komende maanden wel zal loslopen met de integriteit van Nederland."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor de komende drie maanden kan hij het kabinet mede om zeep helpen. Het is waanzinnig dat deze personen het vertrouwen krijgen in ons land!!!!!!
Zo zal ons volk zien dat de PVV, met al die negativiteit het regeren niet waar zal maken en hopelijk steun zal verliezen.

Reageer