NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

Hoe zou jij heten als je een nieuw kenteken zou zijn? Doe de test!

Deze week is de RDW begonnen met een nieuwe kentekenserie voor personenauto’s. De nieuwste serie bestaat uit drie letters, twee cijfers en vervolgens nog een letter. Maar hoe zou jij eigenlijk heten als je een nieuw kenteken zou zijn? Volg de stappen om te ontdekken wat jouw kentekennaam is!

Stap 1. De eerste letter is: de voorletter van je favoriete petanque-speler.

Stap 2. De tweede letter is: de eerste letter van je voornaam, maar dan wel op z’n Spaans uitgesproken (begint je naam met een ‘J’? Dan wordt dat dus een ‘G’. Begint je naam met dubbel ‘L’? Dan wordt dat juist weer een ‘J’, etc.).

Stap 3. De derde letter is: de laatste letter van de titel van je favoriete schelmenroman.

Stap 4. Het eerste cijfer is: het aantal nullen na het eerste cijfer op je bankrekening (Charlene de Carvalho-Heineken is als enige Nederlander uitgesloten van deelname, wegens zowel praktische als morele bezwaren).

Stap 5. Het tweede cijfer is altijd de eindrangschikking van NAC Breda in het Eredivisie-seizoen 2008-2009: 8.

Stap 6. De vierde letter is: deze mag je zelf bepalen!

Wat zou jouw kentekennaam zijn? Laat het weten in de comments!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *