Shutterstock / fotoNino

Shutterstock / fotoNino

Ouders blij dat hun kinderen drugs bij klasgenootjes kopen en niet bij ongure types op straat

De Inspectie van het Onderwijs heeft in de afgelopen vier maanden een recordaantal meldingen van heftige incidenten op middelbare scholen binnengekregen. Met name de verkoop van drugs op scholen lijkt genormaliseerd. De ouders van de 14-jarige Joep zijn hier maar wat blij mee dat Joep zijn drugs op school kan halen.

“Onze Joep kan gewoon bij zijn klasgenootje terecht als hij op zoek is naar een beetje MDMA of 3MMC”, vertelt de moeder van de scholier. “Dat is gelukkig wel anders dan hoe het in onze tijd ging. Wij moesten hopen dat er een guur typetje op een scooter door het dorp reed en dan ergens afspreken in een donker steegje.”

“Het is ook mooi om te zien wat voor ondernemingsmentaliteit die kids tegenwoordig hebben, op zo’n jonge leeftijd hè. Voor je het weet zijn ze de pief ergens in een grote organisatie. Dat verwarmt je hart als economiedocent”, vertelt Van Maanen.

Het brengt ook groepen leerlingen bij elkaar, vertelt een conciërge. “Kinderen van wie je een vriendschap nooit voor mogelijk had gehouden, gaan nu een paar keer per dag samen het WC-hokje in.” De vermoeid ogende Joep wil er zelf het liefst niets over kwijt. “Ik heb de hele nacht wakker gelegen en ik heb knallende koppijn, ik ga nu naar wiskunde als je het niet erg vindt”, zegt hij terwijl hij zijn sleutels uit zijn zak haalt.

Toch klinkt er ook kritiek. Rector Geert ter Waal van het Linoleum Lyceum: “Veel leerlingen gebruiken stiekem hun telefoon voor de handel terwijl dat helemaal niet mag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *