Shutterstock / Potashev Aleksandr

Shutterstock / Potashev Aleksandr

Mag Trump nu nog meedoen met de verkiezingen en 7 andere vragen die al 100 keer beantwoord zijn

Donald Trump is schuldig bevonden in de zwijggeldzaak rondom pornoster Stormy Daniels. Dat betekent dat wij als nieuwssite een lui artikel met vragen moeten maken die al honderd keer beantwoord zijn.

1. Mag Trump nu nog meedoen aan de verkiezingen in november?
Zoals je allang weet: ja.

2. Heeft de veroordeling invloed op de verkiezingsuitslag?
Niemand kan dit zeker weten. In de Verenigde Staten zijn er steeds meer analisten die erop wijzen dat veel onafhankelijke kiezers en gematigde Republikeinen in de voorsteden niet op een crimineel willen stemmen. Omdat het aankomt op een klein aantal stemmen in een klein aantal ‘swing states’, kan een kleine beweging al doorslaggevend zijn. Maar wij zijn Nederlandse duiders, dus kijken we naar fanatieke Trump-aanhangers die zeggen dat ze nu ‘alleen nog maar meer op hem gaan stemmen’ en concluderen we dat de veroordeling ‘hem alleen maar populairder maakt’.

3. Hoe zit het met de andere rechtszaken tegen Trump?
Maanden geleden is al bekend geworden dat die zaken vertraging hebben opgelopen en hoogstwaarschijnlijk niet vóór de verkiezingen plaatsvinden.

4. Moet Trump nu de cel in?
In theorie zou de rechter een celstraf kunnen opleggen, maar die kans is bijzonder klein vanwege redenen die al uitgebreid besproken zijn in diverse media.

5. Wat zegt Trump zelf over de veroordeling?
Hij heeft deemoedig gezegd dat hij het oordeel van de jury en daarmee de gang van zaken in een rechtsstaat respecteert en hij heeft beloofd zijn leven te beteren.

6. Is Joe Biden niet veel te oud?
Ja, een energiekere kandidaat was gunstiger geweest, maar dat is geen argument om te doen alsof een iets jongere fascist daarom wel oké is.

7. Kunnen jullie het systeem met de kiesmannen nog eens uitleggen?
Nee, het houdt een keer op.

8. Wat is de beste film van Stormy Daniels?
Lesbian Dildo Fever 2


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *