Shutterstock / Lisanne Vegt

Shutterstock / Lisanne Vegt

Door btw-verhoging moeten kinderen straks kiezen tussen een fatbike én een boek

Het nieuwe kabinet is van plan om de btw op boeken van 9 naar 21 procent te verhogen. Veel mensen maken zich zorgen over deze ontwikkeling, zo gaat de lees- en taalvaardigheid in het land achteruit en zullen kinderen straks een keuze moeten maken tussen het aanschaffen van een fatbike óf een boek.

“Door de btw-verhoging moeten boeken helaas in prijs verhoogd worden, zodat boekenwinkels rond kunnen blijven komen. Dit betekent dat ook de prijs op kinderboeken omhoog gaat”, zegt boekenwurm Jan de Veert. “Zo komen ouders straks voor het blok te staan: geef ik mijn kinderen een fatbike óf een boek. Beiden wordt lastig.”

De voorgenomen hogere btw (21%) op boeken zal ervoor zorgen dat boeken een stuk duurder worden, waardoor deze minder toegankelijk worden voor iederen. Teken nu op boekenpetitie.nl tegen deze geplande btw-verhoging. Op 11 juni overhandigt de CPNB alle handtekeningen aan de Tweede Kamer. Samen maken we een verschil!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Excuses. Fully moet hier staan. Island Gai? Warden he said won’t break your lock and key?. Jawel hoor.