Ground Picture / Shutterstock

Ground Picture / Shutterstock

Fiona besluit geen kinderen te nemen zodat bedrijven op de Zuidas lekker hun gang kunnen blijven gaan

Fiona (29) heeft zojuist de moeilijkste beslissing van haar leven genomen: ze heeft besloten om geen kinderen te nemen in verband met het klimaat. Met haar opoffering probeert ze ruimte te creëren voor grote bedrijven op de Zuidas, zodat zij nog even lekker hun gang kunnen blijven gaan.

“Stel dat ik twee kinderen neem. Dan zijn dat in potentie twee mensen die de komende 70 jaar flink wat CO2 uitstoten. Daar profiteren alleen ik en mijn vriend van", zegt Fiona. “En als ik dat niet doe, creëer ik ruimte voor bijvoorbeeld banken of andere grote bedrijven op de Zuidas om nog even lekker door te gaan op de oude manier. En daar profiteren veel meer mensen van. Weet je hoeveel aandeelhouders die bedrijven hebben? Het zou wel egoïstisch van mij zijn om daar geen rekening mee te houden. ”

Vrijdag 31 mei is de Klimaatmars op de Zuidas. De Zuidas is hét symbool voor de macht van grote vervuilende bedrijven. Kom samen een vuist maken tegen vervuilers. Meld je aan op Milieudefensie.nl/klimaatmars


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *