WNL / Youtube

WNL / Youtube

Dick Schoof enige premierskandidaat die meer over jou weet dan jij over hem

Dick Schoof, voormalig directeur-generaal van de AIVD, wordt door de formerende partijen tot kandidaat-premier verkozen. Het is een gek idee, maar voor het eerst in de geschiedenis hebben we daarmee een premierskandidaat die meer weet over ons dan wij over hem. Een vreemde gewaarwording, zeggen experts en ons gevoel.

“Het is een beetje de omgekeerde wereld”, vertelt politiek watcher Thomas van Groningen. “Duizenden, zo niet tienduizenden Nederlanders zijn op dit moment aan het googelen wie Dick Schoof ook alweer is, terwijl hij allang weet wie wij zijn. Terwijl wij worstelen met vragen als ‘was hij niet die CDA-burgemeester? Nee? Die MKB-topman dan?’ weet Schoof al van alles over ons. Een schrale troost: we hoeven ons in ieder geval niet voor te stellen als hij ons ziet bij publieke plichtplegingen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dick Schoof was in opspraak rondom MH17 en Bonnetjes WODC Affaire.
Destijds zei Wilders nog ” vies” te vinden. Of zoals PVV-leider Geert Wilders zegt: “Dat is corrupt, dat is vies, dat is vals.”

Bonnetjes- en WODC-affaire
Het riekt naar soortgelijke beschuldigingen bij de bonnetjesrel rond crimineel Cees H.. Net als de WODC-affaire, waarbij voor politiek gemak met ‘onafhankelijk’ onderzoek werd geknoeid. Of de bemoeienissen van toenmalig NCTV-baas Dick Schoof met onderzoek. Bovendien bleek recent nog dat het ministerie wat versluierd had gecommuniceerd bij welke misdrijven asielzoekers betrokken zijn, wat uiteindelijk de val van staatssecretaris Mark Harbers inluidde.

Dick Schoof zal in april als secretaris-generaal de ambtelijke leiding krijgen, als hij overstapt van de AIVD. Dezelfde Schoof die begin vorig jaar in opspraak kwam omdat hij zich met een onafhankelijk onderzoek naar de hulpverlening na de ramp met MH17 zou hebben bemoeid.

Reageer