Skyshowtime

Skyshowtime

Einstein kon niet meehelpen aan atoombom omdat ‘hond zijn aantekeningen had opgegeten’

De natuurkundige Albert Einstein kon niet meehelpen aan het vervaardigen van de eerste atoombom omdat een ‘hond zijn aantekeningen had opgegeten’. “Ik wist op zich veel van de materie, maar toen iemand zei of ik misschien mee wilde helpen aan het Manhattan Project, kwam ik erachter dat de hond mijn aantekeningen over kernfysica had opgegeten.”

Einstein, onder andere beroemd geworden als uitvinder van de relativiteitstheorie, wilde graag helpen, maar had er op het laatste moment toch vanaf gezien door de hond. “Allemaal stukjes papier en pen tussen z’n tanden had ‘ie”, zei Einstein. “Al mijn formules over kritieke massa, verrijkt uranium, dat was allemaal weg. Dus ja, toen hoefde het voor mij niet meer. “Vond al die doden in Hiroshima en Nagasaki later ook niet leuk, dus ergens kwam het ook wel goed uit.”

De film Oppenheimer is nu exclusief te streamen op: SkyShowtime. De streamingdienst waar wereldberoemde studio’s op één plek samenkomen van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon en DreamWorks Animation tot Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios, and Peacock.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *