Shutterstock / maxbelchenko

Shutterstock / maxbelchenko

Net als Koningsdag staat Bevrijdingsfestival voor Thomas in het teken van paddodruppels

Voor de 31-jarige Thomas staat Bevrijdingsdag, net als Koningsdag, volledig in het teken van paddodruppels. Terwijl heel Nederland zich opmaakt voor een dag vol vaderlandsliefde, bezinning en het vieren van vrijheid, heeft de Amsterdammer andere plannen.

“Ik bedoel, ik hou ook van vrijheid en alles,” verklaart Thomas terwijl hij een druppel van zijn hand likt. “Maar vooral de vrijheid om mijn geest te verkennen en aardig wat bier te drinken.” Hij neemt nog een druppel en spoelt het meteen weg met een bittere blik. Niet veel later staat hij uitvoerig een met graffiti bespoten meterkastje op straat te bewonderen.

Zijn dag lijkt inderdaad niet zozeer in het teken te staan van de bevrijding van Nederland in 1945. Of de bevrijding van Nederlands-Indië/Indonesië. Of democratie en mensenrechten. Des te meer met die fascinerende graffiti. Het zijn Thomas en zijn druppels vandaag.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *