Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Vanaf vandaag krijgen mensen geld toe voor dagje Heerlen

Toeristen die het in hun hoofd halen om een dagje naar Heerlen te gaan krijgen 10 euro toe voor hun bezoek aan de Zuid-Limburgse stad. Het gemeentebestuur hoopt hiermee onwetende toeristen te lokken naar het lugubere centrum van Parkstad Limburg. Het experiment gaat vanaf vandaag in en geldt alleen op de 365 deprimerendste dagen van het jaar.

“Het is slechts een proef”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. “Wij weten ook wel dat een tientje niemand naar dit desolate oord zal brengen, maar mochten we een klein verschil zien in de toeristische stroom dan kunnen we deze maatregel uitbouwen naar een gratis woning of een zakje coke.”

De gemeente wil ook extra beloningen geven voor het bezoeken van lokale beziensonwaardigheden. “Toeristen krijgen nog eens een tientje extra als ze méér dan een uur hebben genoten van de architectonische verloedering in het Maankwartier en een gratis pikhouweel uit de museumwinkel als ze het Nederlandse Mijnmuseum hebben overleefd.”

Als laatste middel heeft de gemeente aan de NS gevraagd om de intercity Amsterdam – Heerlen te veranderen naar Amsterdam – Maastricht Oost.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als die meedoet? Wil ik niet meer spelen, die is niet eerlijk, vind ik er niks meer aan de komende jaren. Haaibaai? Ja op de tanden (dat is wind van een treurniswilg). Alleen voor de boemers, de boemannen, niet voor andere generaties of veiligheid. Uirsluiting? Ja en systematisch hier in Nederland. U wordt medeplichtig, iedereen in de omgang met deze persoon/personen, wordt consequent de deur geweigerd vanwege papirazzi praktijken (1 op 1, bedrijfsarts heet dat hier). Ja een plunderig nu van het middenrif nu, terwijlcde onderkamt van de maatschapij eerst gherestut mot worden. Gemeente bandje start met inbreuk op privacy en privacy en auteursrecht en auteursrecht. Niet online zegt het bandje maar “unline.”

Reageer