Shutterstock / PeopleImages.com - Yuri A

Shutterstock / PeopleImages.com - Yuri A

Joey (9) krijgt verschrikkelijk nieuws: hij is gescout door Ajax

De ouders van de 9-jarige Joey kregen gisteren een bericht dat geen enkele ouder ooit hoopt te krijgen: hun zoon is gescout door Ajax.

Twee dagen eerder was hun zoon nog vol goede moed naar een talentenjacht gegaan bij de plaatselijke voetbalclub SVV Katwoude. Er zouden scouts aanwezig zijn van PSV, Feyenoord, PEC Zwolle. “En ja, ook eentje van Ajax”, zegt vader Piet bedremmeld. “Maar je denkt natuurlijk niet dat je zoon…” Hij valt even stil. “Met dat scenario hou je geen rekening. Je hoopt dat je zoon profvoetballer kan worden.”

Piet en zijn vrouw hebben Joey inmiddels het verschrikkelijke nieuws verteld. “Het is gelukkig een sterke jongen”, zegt Piet. “Hij heeft nog maar één keer hoeven huilen.” Moeder Selma is minder optimistisch gestemd. “Sinds dit weekend heeft Joey nachtmerries waarin hij op het middenveld moet spelen met Branco van den Boomen. Hoe moet je je kind dan geruststellen? Door te liegen?”

Ajax laat in een reactie weten dat Joey is opgenomen in de wedstrijdselectie tegen FC Twente.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hij moet niet wanhopen. Bij wedstrijden van Ajax jeugdteams zijn ook altijd scouts van pak m beet Excelsior en RKC aanwezig. Ajax hoeft niet zijn eindstation te zijn.

Reageer
gravatar

Zeker. En het is ook zo dat als dat jochie onverwachts toch aardig kan ballen dan zal dat zeker opvallen tussen de rest.