Van ’t Schip woest: ‘Spelers zaten met hun hoofd al bij nederlaag tegen Twente’

Ajax-trainer John van ’t Schip is de dag na de historische afstraffing tegen Feyenoord nog altijd furieus. “De groep was totaal niet gefocust. Volgens mij zaten ze met hun hoofd al bij de nederlaag tegen FC Twente.”

“Feyenoord had een plan”, zegt Van ’t Schip. “Die waren met déze wedstrijd bezig. Maar bij ons stonden ze al te mijmeren hoe ze volgende week overlopen gaan worden door Sadilek, Vlap en Steijn. Op die manier ga je niet winnen.”

Van ’t Schip hekelt het gebrek aan professionaliteit bij zijn ploeg. “Op dit niveau speel je elke zondag een wedstrijd. Loodzwaar natuurlijk, de kalender zit propvol, maar dit is wel het niveau waarop we willen spelen. Dan wil ik dat ook terugzien op het veld. En dan moet je niet al bezig zijn met de vraag of Van Wolfswinkel er volgende week drie of vier gaat maken. Dat zien we dan wel weer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *