Shutterstock / photocosmos1

Israëlisch AI-programma identificeert Netanyahu als grootste dreiging voor het land

Lavendel, het AI-programma waarmee het Israëlisch leger tienduizenden Palestijnen als legitieme doelwitten voor bombardementen identificeerde, heeft na een lange campagne nu het belangrijkste gevaar voor het voortbestaan van Israël geïdentificeerd: Bibi Netanyahu.

“We houden nog wel de optie open dat het een bug of foutje”, zegt een woordvoerder van het Israëlisch leger. “Er komt wel vaker non-sense uit die AI. Soms herhaalt hij eindeloos ‘stop alsjeblieft, in godsnaam met het klakkeloos bombarderen van ongewapende burgers’. Of: ‘Jullie kunnen mijn berekeningen en aanwezigheid niet gebruiken om te moreel te rechtvaardigen dat je een campagne van zuivering uitvoert in Gaza’. Maar zulke meldingen kregen we na een tijdje wel weg.”

De waarschuwing voor Netanyahu bleef echter staan, wat de software-ontwikkelaars ook probeerden. “We kijken er nog eens goed naar, maar vooralsnog houden we het goed in de gaten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *