NOS

Bij nader inzien vindt Van Praag een boete ook een prima passende straf voor Kroes

Michael van Praag is teruggekomen op zijn uitspraak dat de enige gepaste straf voor Alex Kroes ontslag op staande voet is. De voorzitter van de RvC spreekt van voortschrijdend inzicht en vindt nu dat de overtreding van de algemeen directeur prima afgedaan kan worden met een boete.

“Bij nader inzien is dat ook wel prima”, vindt Van Praag nu. “Ik bedoel, iedereen kan een keer een administratief slippertje maken. Dat hele gedoe met die aandelen is ook gewoon ingewikkeld. Je gaat iemand toch niet na één zo’n klein missertje meteen op straat zetten?”

De ommezwaai van de oud-voorzitter is opmerkelijk, aangezien hij eerder deze week nog zei dat de Raad van Commissarissen het vertrouwen in Kroes kwijt was en dat ‘iemand die dit soort strafbare feiten pleegt geen functie in een beursgenoteerd bedrijf moet kunnen bekleden.’ Dat waren wat al te ferme uitspraken, vindt Van Praag nu.

Van Praag: “Dat zei ik in the heat of the moment, maar dat bedoel ik natuurlijk niet zo. Kijk, bij Ajax zijn we een warme familie. In zo’n klimaat zet je elkaar niet zomaar op straat. Bij deze club kun je een foutje maken en vergeven we. Alex, maar ook alle anderen die per ongeluk een keertje iets stoms doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *