Shutterstock / Robert Hoetink

Shutterstock / Robert Hoetink

Omtzigt: ‘Transgenders moeten eindeloos twijfelen voor ze keuze maken’

NSC heeft de stekker getrokken uit de nieuwe transgenderwet, die het gemakkelijker zou moeten maken om het geslacht te wijzigen in het paspoort. Volgens partijleider Pieter Omtzigt is het 'essentieel' dat transgenders eindeloos twijfelen voor ze een keuze maken.

"Een wettelijke bedenktijd van zes maanden lijkt me het minimum", zegt Omtzigt. "Je moet wikken en wegen, nadenken, piekeren, je terugtrekken in Enschede, een tijd niets van je laten horen, de knoop lijken door te hakken en op je schreden terugkeren. Pas daarna kun je een keer iets beslissen. En zelfs dan weet je het eigenlijk nog steeds niet zeker. Bij nader inzien denk ik eigenlijk dat er helemaal geen geslacht in het paspoort moet staan, zodat mensen hun hele leven kunnen blijven twijfelen. Maar dat weet ik eigenlijk ook niet zeker. Ik kom hierop terug."

Omtzigt heeft zich teruggetrokken in Enschede. Op vragen of hij zich niet eigenlijk nog steeds identificeert als conservatieve CDA'er wil hij geen antwoord geven. De behandeling van de transgenderwet wordt op zijn verzoek met minstens een halfjaar uitgesteld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *