Shutterstock & Studio Speld: Lisanne Vegt

Shutterstock & Studio Speld: Lisanne Vegt

Man houdt een chocoproeverij met onder andere chocokaas, chocodruiven en choco-moes

In een klein, sfeervol pand in het hart van Amsterdam heeft Jens, een jonge chocolade-enthousiasteling, een unieke ervaring gecreëerd die de culinaire grenzen van cacao opzoekt en verlegt. Met zijn innovatieve chocoproeverij trekt hij bezoekers van binnen en buiten de stad, die allemaal één ding gemeen hebben: een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar de veelzijdigheid van chocolade.

"De inspiratie kwam eigenlijk van mijn oma, die altijd zei dat chocolade en kaas een onverwachte, maar hemelse combinatie is", legt Jens uit, terwijl hij een schaal met zorgvuldig bereide chocokaas voorbereidt voor zijn gasten. Deze filosofie heeft hij naar een hoger niveau getild. Van chocodruiven tot de gedurfde choco-moes, elke hap is een avontuur op zich.

Maar Jens stopt niet bij de meer toegankelijke combinaties. Hij daagt zijn gasten uit met gerechten zoals chocoharing, waarbij de zilte smaak van de haring verrassend lekker is met een chocolade buitenkant. Of de chocowinegums, die een nostalgische traktatie transformeren tot een gastronomische ervaring. Zelfs de chocorucola, die bij de eerste gedachte wenkbrauwen doet fronsen, blijkt een openbaring van smaak, waarbij de bittere tonen van de rucola naadloos samensmelten met de zoetheid van de chocolade.

Jens' chocoproeverij is meer dan een verzameling ongewone combinaties; het is een ode aan de onbegrensde mogelijkheden van chocolade als culinair ingrediënt. "Het is fascinerend om te zien hoe mensen reageren. Eerst is er vaak twijfel, maar na de eerste hap zie je verrassing, gevolgd door pure vreugde. Dat is waar ik het voor doe," zegt hij. Terwijl de avond vordert en de proeverij zijn climax bereikt, reflecteert Jens op de toekomst. Hij droomt van uitbreiding, van het introduceren van zijn chococreaties aan een breder publiek, en misschien zelfs van het organiseren van thematische chocoproeverijen die aansluiten bij de seizoenen of speciale gelegenheden.

Chocomel gaat samen met Chef Perry choco-moes met 0% toegevoegde suiker maken. Kom donderdag 4 april om 10:00 zelf proeven op de Ferdinand Bolstraat 62 in Amsterdam.
Meme-held Harold is ook aanwezig!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *