Shutterstock / paparazzza

Shutterstock / paparazzza

Netanyahu biedt excuses aan voor luchtaanval op hulpverleners: ‘Was gericht op hulpzoekenden’

Bij een Israëlische luchtaanval op een hulpkonvooi in de Gazastrook zijn opnieuw hulpverleners om het leven gekomen. Netanyahu geeft in een reactie aan dat het om een ‘onopzettelijke aanval’ gaat. “We mikten op hulpzoekenden.”

Volgens hulporganisaties zijn er aanwijzingen dat Israël hulpverleners doelbewust aanvalt en dus oorlogsmisdaden pleegt, maar dat klopt volgens de Israëlische premier niet. “We richten ons enkel doelbewust op mensen die het zonder hulp niet zullen overleven, onschuldige burgers et cetera. Absoluut niet op hulpverleners dus.”

Toch werd 2023 het dodelijkste jaar voor hulpverleners ooit, vanwege de oorlog in Gaza. Volgens Netanyahu is het echter belangrijk om het te zien in het grotere geheel. "We hebben inmiddels 33.000 mensen gedood, die 200 hulpverleners vormen dus maar een klein percentage. Maar goed, dat mag dit jaar niet weer gebeuren. Als alles volgens plan verloopt is die hulpverlening in Gaza straks niet meer nodig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *