Shuterstock/Anton Havelaar

Shuterstock/Anton Havelaar

Ruim 111.000 bewoners nog steeds vast bij gijzeling Ede

Daags na de beëindiging van de microgijzeling bij een café in Ede, zitten ruim 111.000 bewoners nog altijd vast bij de gijzeling die al decennia aan de gang is. De politie in Ede staat machteloos: “we worden zelf óók gegijzeld."

Ooggetuigen uit het naburige Wageningen spreken van een nachtmerrie: "Ik ben één keer heel dichtbij het bordje 'Welkom in Ede' in de buurt geweest. Wat ik daarachter zag was met geen pen te beschrijven, de hulpeloosheid in de ogen van die arme mensen. Er waren zelfs kinderen bij."

Het is vooralsnog niet duidelijk welke eisen Ede precies heeft en of het ooit van plan is zijn inwoners vrij te laten, al klinkt onder het gemeentehuis van de stad wel geregeld een demonische stem die vraagt om meer zielen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *