Shutterstock / www.hollandfoto.net

Shutterstock / www.hollandfoto.net

Maaltijdbezorgdienst gaat experimenteren met bezorgers die al eens eerder op fiets hebben gezeten

Na talloze klachten over bezorgers die op opgevoerde fietsen alle verkeersregels aan hun laars lappen en als bezetenen over de weg sjezen, gooien diverse maaltijdbezorgdiensten het roer om. Ze gaan vanaf volgende maand experimenteren met zogeheten ‘drivers’ die al eens eerder op een fiets hebben gezeten.

“Voorheen waren we gericht op zoek naar mensen die geen enkele fietservaring hebben en het liefst ook een hekel hebben aan de verkeersregels”, zegt een woordvoerder van een van de bedrijven. “Ja, dat leverde weleens gevaarlijke situaties op, maar je moet bedenken: alle bezorgservices deden dat. Wij kiezen er nu voor uit die ratrace te stappen en op zoek te gaan naar bezorgers die al eens eerder te maken hebben gehad met een fiets. Zij blijven trouwens wel gewoon rijden op van die opgevoerde e-bikes die met 50 kilometer per uur over het fietspad vliegen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *