Dit weekend staat - wederom - volledig in het teken van de lijdensweg van Ajax cover

Dit weekend staat - wederom - volledig in het teken van de lijdensweg van Ajax cover

Dit weekend staat – wederom – volledig in het teken van de lijdensweg van Ajax

Stille zaterdag, paaszondag, paasmaandag, dit hele weekend staat – wederom – volledig in het teken van de lijdensweg van Ajax. We zullen collectief stilstaan bij de lange, ellendige martelgang in Zwolle, waar spelers, technische staf en supporters aan onderworpen worden. Wat voor de een geldt als een smakeloze exercitie vol onnodig geweld en pijnlijke vernedering, is voor de ander van grote symbolische waarde en is juist een teken van hoop.

“Het lijden van Ajax is iets wat we ons allemaal moeten aantrekken”, zegt Ajax-fan Arco Gnocchi. “Ik geloof dat deze club klap na klap incasseert voor ónze zonden. Het is mooi dat we daar ook dit weekend met zijn allen bij stil kunnen staan. In die zin is het een bijzonder weekend, net als de voorgaande weekenden dit seizoen.”

In delen van het land wordt tevens gesproken over een wederopstanding, maar daar gelooft eigenlijk bijna niemand meer in.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *