Shutterstock / Pnor Tkk

Shutterstock / Pnor Tkk

Olympische zwemmers trainen in sloot bij industrieterrein om Seine na te bootsen

De Olympische openwaterzwemmers van TeamNL zullen de komende weken trainen in een sloot bij een industrieterrein in Den Haag, dat meldt Mark Faber, coach van de Nederlandse zwemploeg. Volgens Faber zullen de zwemmers hun lichamen moeten blootstellen aan de meest gore wateren in Nederland om zich voor te bereiden op de wedstrijdomstandigheden in Parijs.

“We hebben een ideaal slootje gevonden rond het industrieterrein van Den Haag”, vertelt Faber. “Het water is hier extreem vervuild, met name door de hoge PFOS-waardes. Dat is van dat spul dat ook in brandblussers zit. Als ze hier over twee maanden heelhuids uit komen dan schat ik de kans hoog in dat we met een aantal medailles terugkomen.”

Veel zwemmers klagen na de eerste paar trainingen al over jeuk, huiduitslag, diarree en hier en daar wat ernstige infecties, maar daar zullen ze aan moeten wennen zegt Faber: “Als je hier al niet doorheen komt, dan red je het nooit in de Seine.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *