PRO SHOTS / Niels Boersema

Sceptische Weghorst verspreidt gerucht in kleedkamer over mogelijke ‘chip in wedstrijdbal’

Was de bal wel of niet over de doellijn? De spelers van het Nederlands elftal zijn er na afloop van de wedstrijd tegen Duitsland nog niet helemaal over uit. Een deel van de twijfels over de geldigheid van het doelpunt blijkt te zijn ingegeven door een verhaal van spits Wout Weghorst over een mogelijke “chip in de wedstrijdbal”.

“Wout zei in de kleedkamer iets over een chip in de bal”, bevestigt bondscoach Ronald Koeman. “Ik ben normaal gesproken niet zo van dat soort theorieën en geruchten, maar dat zet je toch aan het denken. Het zorgt ervoor dat we met een gezonde dosis scepsis naar dat doelpunt kijken. Wie heeft die chip daar geplaatst en welk belang heeft diegene daarbij? Dat zijn allemaal vragen die dan door je hoofd spoken.”

Weghorst zelf wil niks zeggen over de chip in de wedstrijdbal. “Als ik me daar over uitlaat, word ik meteen weer belachelijk gemaakt. Dan worden er direct weer allemaal lollige artikeltjes over mij geschreven. Ik zou zeggen: kijk zelf naar die beelden van dat zogenaamde ‘doelpunt’ en trek je eigen conclusies.”

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De camerapositie vanaf de zijkant van de corner, waar Kroos bewust als trucendoos de bal buiten de cirkel legt (Technisch gezien is dit al een overtreding) staat niet recht tegenover de doelpaal, hierdoor is de hoek van de camera positie niet goed voor het juiste beeld. Sport en aanslagen (zaterdag niet in de krant) zijn vanaf heden geschrapt door de Volkskrant. In Trouw zie ik vooral scepsis van de journalist. Positief is de vroegere openingstreffer, Nederlandse kunst en dat eerbetoon is gemaakt na de psychologische tactiek met Brehme kijken naar de lelijkste kampioen aller tijden. En met de crosspass van Mahlen sta je bijna op 0-2. En Wout Weghorst had de een uitgelezen kans op de gelijkmaker, die moet erin volgende keer. In de 10de minuut klokt de scheidsrechter 2 5. In het veld komen in de tweede helft 11 en 5 voor de tweede goal van Mittelstadt, dit mislukt. Duitslans speelt als een Bayer met alle maniertjes erbij. Voetballend kunnen ze niet scoren dus zoeken ze overtreding. Depay wordt getriggerd door hem neer te halen. Organisatie moet voortaan vooruit verdedigen en staan vanaf de 81ste minuuut, net iets te lang ingezakt om die snelle counter te maken, de 3-0, in de eerste helft zet u tussen de 30 en 40 minuten de 0-2 neer als trucendoos (eerste vertragen al dan niet met hulp scheids en dan toeslaan). Duitsland niet meer werkt Dus ik zie kans, en het EK gaat over winstkansen en ik noem dat geen scepsis maar gezonde zenuwen, niet de zijlijn waar je staat.