Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Formatie verder over de inhoud: Van der Plas schuift over 8 weken weer aan

Na lang praten over de vorm gaat de formatie vanaf deze week verder over de inhoud. Informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol spreken de komende tijd met Geert Wilders (PVV), Dilan Yeşilgöz (VVD) en Pieter Omtzigt (NSC) over diverse beleidsterreinen. BBB-leider Caroline van der Plas schuift over acht weken weer aan.

"Eindelijk gaat het over de inhoud!" tweette Van der Plas maandag enthousiast. "Vandaag over veiligheid en volkshuisvesting, morgen geloof ik over goed bestuur maar dat weet ik niet zeker. Ik ben ontzettend gemotiveerd om in mei weer mee te gaan praten als er een akkoord ligt!"

Informateur Van Zwol is optimistisch over de gesprekken. "We kunnen de komende weken op diverse onderwerpen echt de diepte in met partijleiders die over hun standpunten hebben nagedacht. Ik ben ervan overtuigd dat we verschillen kunnen overbruggen, omdat alle aanwezigen begrijpen wat de verschillen precies zijn."

Wilders belooft de komende acht weken op X alleen inhoudelijk naar Yeşilgöz en Omtzigt uit te halen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *