Shutterstock / www.hollandfoto.net / Lunarus

Shutterstock / www.hollandfoto.net / Lunarus

Erben liet pot verf vallen in Praxis-filiaal waardoor iedereen nu denkt dat hij Banksy is

De 57-jarige Erben uit Voorschoten heeft zichzelf heel wat op de hals gehaald: de administratief medewerker van de Rabobank liet gisteren een pot verf vallen in een Praxis-filiaal, waardoor iedereen nu denkt dat hij Banksy is. Ontkennen is vooralsnog zinloos.

“Hier gebeurde het”, fluistert Erben terwijl hij door gangpad E7 van de Praxis in Voorschoten loopt. Aan het einde van het gangpad, bij de gele verf, staat een grote rij met mensen die foto’s maken van de grond. Op de vloer: een grote, gele verfvlek, die van een afstandje wat lijkt op een struikgewas.

“Hé, Banksy”, zegt een vrouw die langs Erben loopt. Ze tikt hem joviaal op de schouder en maakt een selfie met hem. “Het probleem is dat het niks helpt om te roepen dat je niét Banksy bent, want dat maakt je juist verdacht”, verzucht Erben. “Ik laat het maar zo.”

Inmiddels maken alle aanwezigen afwisselend foto’s van de vlek en Erben. De Voorschotenaar moet handtekeningen uitdelen op linnen tasjes en T-shirts. Soms komt er iemand langs om hem een hand te geven en te bedanken voor zijn werk.

“Wat een fenomeen”, zegt een toerist uit Duitsland, knikkend naar Erben. “Weet je wat het bijzondere is: ik heb gehoord dat hij dit werk gisteren in minder dan een minuut maakte. Mensen hebben hem al gevraagd hoe hij dat geflikt heeft, maar dan haalt hij steeds zijn schouders op en doet alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Typisch Banksy.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *