Shutterstock & Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers

Shutterstock & Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers

Supermarkt biedt groentevervangers aan om consument vlees-only dieet voor te schotelen

‘We hopen dat consument de aubergine eens vervangt voor een stukje kipfilet’

Supermarkten gaan voortaan groentevervangers aanbieden om mensen eens wat vaker voor vlees te laten kiezen. “We hopen dat de consument vlees standaard gaat kiezen", zegt Bennie Koenders, woordvoerder van de Vomar. “Dat het eigenlijk niet meer dan normaal wordt om vlees-only te eten. Daarom bieden we vervangers aan. We hopen dat de mensen vaker de aubergine laten staan en een kipfiletje nemen, of in plaats van wortels eens denken aan chipolataworstjes.”

Waar Jumbo de stap zet om te stoppen met vleesstunts, gaan Vomar, Hoogvliet, Spar en Dekamarkt voor het vlees-only dieet. Klanten van Hoogvliet zijn op zich geïnteresseerd in de opties, maar niet altijd direct overtuigd. “Ik vind dat er veel te vaak en te gemakkelijk naar groenten wordt gegrepen door de consument”, zegt Spar-medewerker Koenraad Beertjes, slager. “Vlees-eten zou de norm moeten zijn. Een vlees-only dieet, dat is wat wij belangrijk vinden. Daarom dringen we erop aan dat mensen eens een keer gehaktballetjes kiezen als ze voor spruitjes zouden gaan, dat ze geen gesneden ijsbergsla maar varkenshoarma nemen, en dat je de flespompoen eens vervangt met de biefstuk.”

Wakker Dier is een non-profit organisatie die zich inzet voor de dieren in de vee-industrie. Nederland eet te veel vlees door toedoen van sommige supermarkten, die plantaardig eten actief tegenwerken. Wakker Dier: Minder Dier, Meer Plant.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *