PRO SHOTS / Marcel van Dorst

PRO SHOTS / Marcel van Dorst

Koeman laat selectie vandaag trainen op geen debiele shit zeggen in de media

Ronald Koeman heeft een duidelijk trainingsprogramma opgesteld voor de Oranje-selectie vandaag. De bondscoach en zijn staf hebben meerdere oefeningen uitgezet om te trainen op geen debiele shit zeggen in de media.

Koeman licht toe waarom ze hier op gaan trainen de komende dagen: “In de verdediging staat het op zich goed, maar op het middenveld en in de aanval zitten er spelers tussen die gewoon nog niet de volle twee minuten kunnen zonder iets debiels te zeggen. Ik ben wel echt geschrokken van het niveau.”

“Het verschilt per speler”, begint Koeman. “Dumfries is een betrouwbare back, maar Memphis heeft geen betrouwbare bek.” De afgelopen dagen hebben er binnenskamers veel analyses plaatsgevonden over de recente mediaoptredens van Oranje. “Wout Weghorst veroorzaakte soms al wat penibele situaties in het verleden”, geeft de bondscoach toe. “Maar Depay en Wijnaldum lijken echt hopeloos uit vorm.”

De oefenwedstrijd tegen Schotland is volgens Koeman een goede eerste test. “Mensen zeggen wel dat oefenwedstrijden geen nut hebben” begint hij. ”Maar het is een ideale gelegenheid om in verschillende samenstellingen te oefenen op geen belachelijke uitspraken doen in de media.”

De bondscoach concludeert: “We moeten echt van ver komen. Rechtsstaat, criminaliteit, democratie, vrijheid van meningsuiting, echt helemaal terug naar de basis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *