Drazen Zigic / Lisanne Vegt (Studio Speld)

Drazen Zigic / Lisanne Vegt (Studio Speld)

Met de nieuwe app ‘Find My Bierglas’ kan elke kroegbaas zijn bierglazen terugvinden

Het gebeurt maar al te vaak dat bierglazen stilletjes verdwijnen uit een kroeg, een plaag waar elke kroegbaas mee te maken krijgt. Maar daar is nu een slimme oplossing voor: Find My Bierglas, een app die elke kroegbaas helpt om zijn kostbare glazen terug te vinden.

Het is zaterdagochtend 11 uur als kroegbaas Tom zijn eigen kroeg betreedt en de app opent om te kijken waar die vermiste tientallen bierglazen nu weer zijn. “Oh nee, Kees was er gisteravond weer,” mompelt Tom terwijl hij naar zijn scherm wijst. “Ik zie dat hij minstens twee glazen mee naar huis heeft genomen. Kijk maar, een sterk signaal ter hoogte van de Bilderdijkstraat 290.”

Voor Tom en zijn mede-kroegbazen betekent deze app eindelijk een manier om het stelen van bierglazen serieus aan te pakken. “Soms krijg je echt mooie glazen van leveranciers die je graag behoudt, zoals dit glas van Ondersteboven bier,” legt hij uit. “In het verleden verdwenen deze glazen na een paar avonden als sneeuw voor de zon. Ze waren niet aan te slepen. Maar nu raken mijn gasten eraan gewend dat ik erachter kom. Daardoor wordt er nu veel minder gejat en behoud ik die mooie glazen.”

Ondersteboven bier is op zoek naar hun gestolen bierglazen. Vind jij het glas in de Horeca? Bestel het biertje, plaats dan een foto in je Story en tag & volg @onderstebovenbier. Dan krijg je gratis een glas thuis gestuurd en maak je nog eens kans op €500 vindersloon! Niet gek he? geen 18, geen alcohol.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kan ik die € 500 vrij besteden, of ben ik verplicht daarvan de chemische en onnatuurlijke Heinekentroep te kopen? Zijn biertjes als Hertog Jan, Grolsch, Texels Bier en Schultenbräu verboden terrein.

Reageer