Laugesen Mateo / Shutterstock

Laugesen Mateo / Shutterstock

Jonas (14) droomt van een 9 tot 5-over-9 baan

De 14-jarige Jonas uit Heerlen volgt al een tijdje een aantal financiële influencers die zijn ogen hebben geopend. “Vroeger wilde ik graag in de zorg werken om iets goed te doen voor de maatschappij”, zegt Jonas. “Maar nu weet ik dat dat The Matrix is en dat ik daar juist uit moet ontsnappen. Elke dag hard werken om anderen te helpen, brrr. Ik ga voor financiële onafhankelijkheid.”

Jonas heeft al een redelijk doordacht plan om zijn werkdag van vijf minuten te verwezenlijken. “Als ik mijn zak- en kleedgeld een beetje slim investeer, hoef ik straks hopelijk niet eens te studeren. Ik zit te denken aan een combinatie van aandelen in fossiele bedrijven, cam-sites en shitcoins, dat is mijn investeringsplan.”

Als alles goed uitpakt kan Jonas na de middelbare school genieten van de ultieme vrijheid. “Ik kan niet wachten om een chille villa in Kaapstad te huren en daar Tiktok-video’s te maken over hoe dom anderen zijn. Gelukkig laat ik mij zelf niet zo snel beïnvloeden door influencers op social media”

Jonas twijfelt nog wel over een aspect van zijn toekomstplan.‘’Eigenlijk is om 9 uur beginnen te vroeg voor mij. Maar ik hou wel van een uitdaging en ik vind zelfdiscipline belangrijk. Maar misschien ga ik uiteindelijk toch voor een 12 tot 5-over-12 baan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De oude mensen, waarvan ik er eentje ben (86 jaar), moeten eens ophouden over ‘die goeie ouwe tijd’ te praten Toen ik in 1952 aan mijn eerste betaalde baan begon, moest ik 48 uren/week voor ‘de baas’ klaar staan.
Nu weet een 14 jarige al, dat je met 5 minuten werk/dag, schathemeltje rijk kunt worden.
Het enige verschil tussen mij en de 14 jarige is, dat ik in 1952 een toekomst voor mij had; ik zou willen, dat de 14 jarige dit nu ook kan zeggen.

Reageer