Comeback Images / Anna-Britt Ruijgers (Studio Speld)

Comeback Images / Anna-Britt Ruijgers (Studio Speld)

Jip en vrienden hebben tijdens het afteren de onmogelijke formatie toch nog rond gekregen

Jip en haar vrienden hebben tijdens het afteren de lastige formatie rond gekregen. “Ok ok ok ok mensen, rustig, rustig, luister”, zei Jip, terwijl zij om 4.30 u haar hand hard op de keukentafel sloeg. “Pietertje blijft in de Kamer en zit een soort extraparlementair, buitenkabinetterig, gedoogkabinetterige constructie, fugezi fugazi zichzelf te wezen.” Jip’s vrienden knikken driftig, een van hen is hard aan het zweten.

“De rest van de partijen levert ministers aan, maar, hier, hear me out, ook NSC levert ministers aan, alleen: via een loting. Zo krijgen we een beetje als bij een jurysysteem een echte afspiegeling van het volk in de kamer.”

“Oke oké maar luister mop”, onderbreekt Ricardo haar, “hoe krijg je straks een schoonmaker of alleenstaande moeder zonder bestuurlijke ervaring die een heel ministerie gaat leiden, die vergaderingen in de ministerraad moet bijwonen?”

“Over nagedacht al”, zegt Jip. “Die mensen zijn meer consulenten, terwijl NSC een soort superambtenaren levert die de extraparlementaire ‘volks’-ministers ‘schaduwen’. Verder dan alsnog Plasterk premier, want hij is kneitterrechts en kan er dan volgens Wilders mee door, Wilders gewoon in de kamer en Yesilgoz een ministerpost op iets onschadelijks.”

Leipe shit ouwe, concluderen de vrienden, om 7.00 uur ’s ochtends. “Wow, het is al licht”, zegt Jip. “Maar goed, wie belt de pers om te zeggen dat we eruit zijn?”

De nachtreporter doet voor Salmari verslag van het meest betrouwbare nachtnieuws. Salmari helpt jou de nacht door. Volg @salmari.beyondthedark op Instagram en vind je weg naar het zwarte goud. Geen 18, geen alcohol.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *